Isak

Gå tillbaka

Vi anser att namnet Isak är ett trevligt namn på ert nya husdjur.

Namnet kan förknippas med karraktärsdraget norsk.


Lämpligt kön för djurnamnet Isak

0
20
40
60
80
100

0
20
40
60
80
100

Namn för haneDjurhalsband


Djurhalsband för Isak


Är namnet till en kanin?

Om du letar efter ett husdjur som inte skäller, morrar eller skapar höga ljud, kan en kanin vara någonting som passar dig. Kaniner är kända som livliga djur och har mycket energi. De behöver stort utrymme för att springa runt. De bör släppas ut ur sin bur för att leka och träna ett par timmar varje dag. En trädgård anpassad för kaniner är en idealisk plats för dem att leka på. Trädgården bör dock vara fri från växter som kan vara skadliga för kaniner.

Kaniner

Kaniner är sällskapliga varelser som kan vara underbara husdjur för erfarna husdjursägare, eftersom de är naturligt sociala, intelligenta och nyfikna djur. De ska alltid hållas i par och blir vänliga och trevliga mot människor om de hanteras försiktigt från ung ålder. Om du tänker skaffa en kanin, kom ihåg att de behöver massor av kärlek och uppmärksamhet från sin varsamma ägare. Du måste spendera mycket tid att interagera med dem. Oftast är det bara trevligt, men var också noga med att tiden och lusten finns.

Kaniner är sällan ett bra alternativ för de minsta barnen (yngre än sex år). Barnens naturliga utmaningar kan vara stressiga för de flesta kaniner. De behöver ägare som förstår att de är sällskapsdjur som bäst hålls på marken. Dessutom är kaniner bräckliga varelser som lätt skadas.

Skötsel av kaniner

Kaniner är unika husdjur. De har särskilda behov för att leva ett långt, lyckligt och hälsosamt liv. Använd gärna en kaninbur, måtten på de minsta burstorlekarna för en kaninbur kan du läsa om här. Se till att din kanins primära plats inte är isolerad från dig och din familj. Ett familjerum eller vardagsrum är en bra plats.

Kaniner kan enkelt bli uttråkade. Inte bara behöver de utrymme för att träna, utan de behöver också mental stimulans. De måste ha pinnar och grenar att tugga på, annars tuggar den på dina möbler. Kaninens tänder växer hela livet och deras naturliga instinkt blir att tugga på saker, vilket håller ner tillväxten. Kaniner är naturligt rena djur och tvättar sig ofta, men de behöver fortfarande regelbunden hjälp med skötsel. Kaniner fäller sin päls ett par gånger om året. Det är viktigt att borsta din kanin för att ta bort all överflödig päls så att den kan hålla sig fräsch. Att regelbundet klippa klorna är också viktigt.

Det är viktigt att fundera på om du har tillräckligt med tid för att ta hand om en kanin. De kräver uppmärksamhet och tycker om att leka. Du kan skapa starka band genom att leka och klia dem. Utan mänsklig interaktion blir de enkelt uttråkade och känner sig ensamma. Överväg att lämna dina kaniner hos en vän eller familjemedlem när du är ute och reser.

Kaniner är föda för rovdjur, så deras naturliga instinkt är att dölja eventuella symptom på sjukdom. Du måste hålla ett vakande öga för att din kanin kan äta, dricka, bajsa och kissa regelbundet. Om du märker någon förändring i beteende är det viktigt att omedelbart kontakta en kaninkunnig veterinär. Du kan hitta om tips och råd inför att köpa en ny kanin hos Agria Djurförsäkring.

Mat

En kanins diet bör huvudsakligen bestå av hö. Färskt hö bör alltid ges till kaniner. Att använda en stor hö-matare är till hjälp eftersom den håller stora mängder hö torr, ren och tillgänglig. Ge även färska grönsaker, fiberrika pellets och färskvatten på daglig basis. Kaninen har en naturlig instinkt att uträtta sina behov i ett område. Dra nytta av detta genom att skapa en medelstor ”kattlåda” i nära anslutning till deras mat och vatten.

Hur interagerar du med en kanin?

Sitt på golvet medan kaninen leker och vänta på att den kommer till dig. Om du vill bära din kanin, se till att du gör det på rätt sätt genom att placera ena handen under bröstkorgen och den andra handen på rumpan och under bakbenen för att förhindra att den sparkar. Denna metod skyddar den ömtåliga ryggraden och skyddar dig från dess sparkande bakben och vassa klor.

Kaninnamn

Vi har allt från vanliga kaninnamn till mer fantasifulla och ovanliga namn. Tryck här för att hitta ett namn som passar just din kanin.


Är namnet till ett annat djur?

Tryck nedan för att läsa mer om andra djur.