Leotrim

Gå tillbaka

Vi anser att namnet Leotrim är ett fint val av namn för ett djur.

Namnet kan anknytas till egenskapen kärleksfull.


Lämpligt kön för djurnamnet Leotrim

0
20
40
60
80
100

0
20
40
60
80
100

Namn för haneDjurhalsband


Djurhalsband för Leotrim


Är namnet till en fisk?

Det första du borde lära dig för att ta hand om fiskar är att varje art har olika egenskaper. Du kan inte bara placera olika arter i ett akvarium för att sedan låta dem klara sig själva, utan det behövs även tillsyn och skötsel. Ett akvariums storlek och alltså dess vattenvolym ska vara anpassat efter antalet fiskar, fiskarnas storlek samt deras beteenden. En riktlinje är att aldrig ha mindre än 40 liter i sitt hemmaakvarium.

Fiskar

En bra egenskap för en fisk är att den är tålig för ändrande förhållanden, till exempel i vattenkvalité och vattenvärme. Vi förstår självklart att ni kommer försöka behandla era fiskar så bra som möjligt, men en mer tålig fisk ger mer utrymme för mindre misstag och små olyckshändelser. Andra egenskaper att tänka på är att de ska vara lätta att sköta. Välj de fiskar som inte behöver ständig tillsyn och uppmärksamhet. Det är viktigt att fiskarna är lugna och fungerar bra tillsammans med andra fiskar. Alla arter har olika nivåer av aggression och även om många kan leva fredligt med andra fiskar, kommer vissa inte att göra det. Ingen vill att ens fiskar ska attackera andra fiskar, eller till och med äta upp varandra.

Det finns väldigt många fiskarter som lämpar sig att hålla i sitt hemmaakvarium. Här finner ni lite information om de några lättskötta fiskar. Dessa fiskar är tåliga och lämpar sig bra för nybörjare, men även till mer vana skötare.

Neon Tetra

Även om Neon Tetra är små i storlek, kommer dessa vackra färgglada fiskar att dra fördel av varje utrymme i ditt akvarium. De är en av de enklaste fiskarna att ta hand om. De älskar att leva i grupp, så ju fler desto lyckligare blir de. Du kan i princip ha nästan hur många du vill, så länge det finns plats för dem. Deras diet är enkel och de kan matas med vanliga fiskflingor, även om de ibland gillar maskar och räkor.

Danios

En av de mer tåliga sötvattenakvariefiskarna som finns tillgängliga för nybörjare är Danios. På grund av deras tolerans kan de vara den perfekta fisken för människor som inte har erfarenhet av att hålla akvariefiskar. De kan överleva i en mängd olika vattenförhållanden. Danios är i allmänhet mycket aktiva och roliga att titta på. När det gäller deras kost så nöjer de sig ofta med enbart fiskflingor.

Platier

Platier är en mycket bra fisk att hålla tillsammans med andra arter eftersom att de är en mycket fredlig fisk som lever lugnt och stilla med andra icke-aggressiva fiskar. Det finns många sorter att välja mellan och dessa finns i en mängd olika färger. Fisken äter en mängd olika sorters mat, frysta eller levande, liksom alla typer av fiskflingor.

Guppy

En färgglad, sötvattensakvariefisk som är perfekt för nybörjare är fiskarten Guppy. Deras beteende och egenskaper tenderar att vara liknande från art till art och Guppy finns även i ett brett spektrum av färger. Arten är en tolerant fisk och kan äta vanliga fiskflingor. Men som många fiskar på den här listan kan de också äta frysta eller levande räkor, maskar och små kräftdjur. Det faktum att Guppy kan stå sig över en vecka utan mat visar hur tåliga de är.

Kuhli Loach

Kuhli loach kommer ursprungligen från den tropiska regionen i Sydostasien och är en ål-liknande fisk. Den har tack vare sin storlek, förmågan att anpassa sig till vattenförändringar. Att den är en lugn art har gjort den till en populär akvariefisk. Fisken äter bland annat nästan all överbliven mat som har sjunkit till botten av akvariet, men även levande föda som masar och småräkor. Huvuddelen av deras diet bör dock vara vanliga fiskpellets. De är en fredlig fiskart som lever fridsamt tillsammans med andra icke-aggressiva fiskar. Däremot ska de inte hållas tillsammans med större fiskar, eftersom det kan leda till att de blir mat till de större djuren. För att hålla fiskarten Kuhli loach glada och hälsosamma bör de hållas i grupp om minst tre djur av samma art.

Cherry Barb

Även om Cherry Barb kan ta lite tid att vänja sig i sin nya omgivning är de den perfekta sötvattensfisken för ett hemakvarium av många skäl. De kan tolerera stora förändringar i vattenparametrar, de är vänliga, de blirbara till cirka 5cm långa och de är i allmänhet en lättskött fisk.

Som en av de mest hotade fiskarterna i naturen är Cherry Barb fortfarande en favorit inom akvarievärlden tack vare den ljusa iögonfallande färgen. När de vant sig till sin omgivning kommer de att vara mycket aktiva och roliga att titta på. För att få din Cherry Barb att trivas även bättre och känna sig säker rekommenderas det att du har den tillsammans med några levande växter, så att de kan gömma sig när de vill. När det gäller dieten kan de äta nästan alla typer av fiskmat.

Pearl Gourami

Pearl Gourami är en sötvattenfisk som är även känd som Lace Gourami. Den är en av de mest populära Gourami-fiskarna att hålla i hemmet tack vare det vackra utseendet. De är lätta att ta hand om och ska hållas i akvarier av minst 120 liters storlek. De behöver utrymme överst i akvariet så att de kan andas in luft.

När det gäller utfodringen så äter Pearl Gourami en mängd olika typer växtbaserade eller animaliska födoämnen. De gillar att ha en plats att gömma sig vid, så växter av typen flytande ormbunkar kan ge dem en bra plats där de kan känna sig bekväma att vistas.

Tiger Ploco

Tiger Pleco, med sitt ursprung i Amazonfloden, är en fridfull sötvattenfisk. De tillbringar större delen av sin tid nära botten av akvariet och klarar sig bra med att äta nersjunkna matpellets, men de kan även äta kräftdjur och maskar. Det är viktigt att hålla denna art mätt, för annars kan de äta upp dina växter. Tiger Plecos är lugna men väldigt territoriella, så det rekommenderas att enbart ha en av denna art.

Cory Catfish

En annan lugn och trevlig fisk som lever harmoniskt med de flesta andra arter är Cory Catfish. Copy-fisken är den perfekta tillskottet för en nybörjare. Den kommer att hålla rent tack vare sin förkärlek till att äta vegetativt ämne som alger, vilket lätt kan byggas upp i hemmaakvariet. I naturen äter de insekter, larver och alla vegetativa ämnen som sjunker till botten på grund vatten. Du kan kopiera detta genom att erbjuda dem en mängd olika grönsaksflingor, insektslarver och maskar. De trivs bäst tillsammans med andra av samma art.

Du kan läsa mer om fiskar och dess skötsel hos Jordbruksverket.


Är namnet till ett annat djur?

Tryck nedan för att läsa mer om andra djur.